Petice za transparentní komunikaci a ochranu zaměstnaneckých benefitů pro pracující v ICT sektoru

Petice

18. září 2023

Online

podepsat petici

Přestaňte snižovat hodnotu naší práce: Petice za transparentní komunikaci a ochranu zaměstnaneckých benefitů pro pracující v ICT sektoru

My, pracující v sektoru informačních a komunikačních technologií (ICT), chceme adresovat trend snižování hodnoty naší práce. Přestože pro naše zaměstnavatele a klienty trvale vykonáváme kvalitní práci, čelíme nárůstu netransparentní komunikace a rušení zaměstnaneckých benefitů ze strany našich zaměstnavatelů. To vše negativně ovlivňuje rovnováhu mezi naším pracovním a soukromým životem a spokojenost s prací.

Jako pracující v ICT sektoru máme svou práci upřímně rádi. Když však naši zaměstnavatelé s námi nekomunikují transparentně a ruší naše zaměstnanecké benefity, vytváří tak pocit neúcty k nám a naší práci. Rozhodnutí, která nás ovlivňují, jsou domluvená za zavřenými dveřmi, bez jasné a včasné komunikace s námi. My se ovšem chceme podílet na směřování naší práce a pracovních rolí a být součástí otevřené a upřímné diskuse. Navíc, námi ceněné zaměstnanecké benefity, jako jsou další sick days, flexibilní pracovní doba nebo výkonnostní prémie jsou v tichosti výrazně kráceny. Rušení těchto benefitů negativně ovlivňuje naši schopnost sladit pracovní a osobní život.

Zasloužíme si uznání, respekt a projednání našich požadavků. To vše proto, abychom mohli efektivně vykonávat svou práci a udržet svůj pracovní výkon i dlouhodobě.

Pro zachování hodnoty naší práce požadujeme:

  1. Transparentní komunikaci: Chceme od zaměstnavatele jasnou a otevřenou komunikaci. Včasné informování o změnách pracovních pozic, finančním odměňování nebo organizačních změnách je naším právem. Chceme být přítomni těmto rozhodovacím procesům, abychom měli jistotu, že náš hlas bude vyslyšen a naše obavy budou zohledněny.
  2. Ochranu zaměstnaneckých benefitů: Trváme na ochraně zásadních zaměstnaneckých benefitů, jako jsou dodatečné sick days, pružná pracovní doba nebo výkonnostní prémie. Tyto benefity přispívají ke zdravější rovnováze mezi pracovním a soukromým životem a umožňují nám profesně se rozvíjet.

Jsme nedílnou součástí úspěchu a růstu společností. Je načase připomenout našim zaměstnavatelům, že jsme jejich cennou součástí, která si zaslouží respekt a uznání.

Pokud s našimi požadavky souhlasíte, podepište petici. Každý hlas je důležitý a dodá důležitost vzkazu našim zaměstnavatelům. Můžete si být jistí, že každý podpis zůstane anonymní. Po dosažení 1 000 podpisů předáme tyto požadavky společnostem, které v České republice určují směrování pracovního trhu, jako jsou IBM, Microsoft, SAP, Honeywell, Oracle a Siemens.