Brněnský workshop o ICT sektoru a klimatické krizi

Budou datová centra nové uhelné doly?

30. října 2023

Brno

registrovat
poster

Budou datová centra nové uhelné doly? Workshop o ICT sektoru a klimatické krizi pro pracující v tomto sektoru.

Chceme řešit dopad ICT sektoru na klimatickou krizi ale nechceme jenom technokratická řešení!

Klimatická krize je a bude nedílnou součástí našich životů a kolektivně chceme hledat způsoby jak mitigovat dopad ICT sektoru (ICT = IT a komunikace) na klima.

Uvědomujeme si, že to nebude jednoduché a že zatím máme více otázek než odpovědí. Řešení ale musíme hledat společně a proto se chceme sejít na workshop o klimatické krizi a ICT sektoru. Je pro nás důležité, abychom se společně jako pracující, kteří tráví velkou část života prací v IT a komunikacích, zamysleli co by naše firmy a náš sektor měl dělat, aby byl do budoucna udržitelný.

Neočekáváme, že kdokoliv z nás přijde s převratným řešením, není třeba se dopředu připravovat, stačí jen přijít s otevřenou myslí a ochotou diskutovat.

Jak to bude probíhat?

Společně se sejdeme na hodinu a půl, seznámíme se, poslechneme si data o dopadu sektoru ICT na klimatickou krizi a možná řešení od experta*ky a následně budeme diskutovat nejdříve v malých skupinkách a následně dohromady. Pokud bude velký zájem, rádi bychom v diskuzích pokračovali v následujících měsících.

Registrujte se! Přesné místo bude doplněno e-mailem.

Další důležité info a kontakty: Abychom se všichni navzájem domluvili, ptáme se na to, jestli mluvíte česky a/nebo anglicky. Pokud bude třeba zařídíme simultánní překládání. Kdybyste měli jakékoliv dotazy, dejte prosím vědět na ictodbory@gmail.com nebo na +420 737 035 289.